ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

Klubélet a ködös Albionban

2011.11.21. 15:00 | Tartótiszt | 3 komment

Címkék: wargaming

Friss hús érkezett a bloghoz BoneHeart személyében. A szokásos beavatási szertartásunk egy poszt megírásában merül ki, ám ő rögtön kettőt is vállalt. Nem túl rendhagyó módon most az elsővel kezdünk. As always: legyetek könyörületesek!

A sors néha-néha kisodor Angliába, és a legutóbbi alkalommal sikerült eljutnom a leedsi klubba is. Lássuk tehát, hogyan is zajlik az élet Leedsben, a „Leeds Night Owls”–nál!

 

A klub 17 éves, és kb 40-50 tagot számlál, plusz-mínusz a beugró játékosokat, és azokat, akik csak versenyre járnak ide. A klub jelenleg egy tágas teremben található, ami még csak a harmadik otthona a 17 év alatt. A klubnapok a nyitva tartás szerint hétköznap, gyakorlatilag megbeszélésen alapulnak. A főbb játéknapokat mégis vasárnap, illetve kedden tartják.



A klub tagja egy hálózatnak, a G.C.N.-nek (Gaming Club Network), ami igen sok tagot számlál az egész Egyesült Királyságban, illetve azon túl is, úgymint Írország, vagy Franciaország. Az alábbi képen látható térkép sajnos elavult (3 éves), de látni, hogy már régóta nagyon sok klub(sárga pontok) van az országban.



A főbb játékok a Warhammer 40k, Warhammer Fantasy, Warmachine, Secrets of the Third Reich és a Malifaux, de minden féle-fajta játék megtalálható itt, úgymint az Uncharted Seas, Infinity, Heroclix, Firestorm Armada, illetve sok társas (lovecraft) és trading card game (Magic) is. Általában minimum 3-4 sereggel rendelkezik mindenki, gyakran váltogatják, miket játszanak. A játékosok kora változó, a tizenévesektől egészen az idősebb emberekig (60-70 év). Utóbbi korosztályt igen „furcsa” volt látni a magamfajta kicsi országból érkező külföldi látogatónak, de aztán eszembe jutott, hogy itt milyen múltja van a hobbinak. Az idősebb emberek főleg a történelmi játékokért vannak oda, méretaránytól függetlenül.

A klubhoz tartozik egy önkiszolgáló büfé, valamint egy kis bolt is, amit egy web-shoppal is rendelkező helyi srác vezet. Lehet itt kapni festékeket, figurákat, talpakat, kiegészítőket, kezdődobozokat, szóval ezt-azt, amire épp szüksége lehet az embernek. Én is megleptem magam egy Malifaux figurával, mire a boltos megjegyezte, hogy ebből ad el a legtöbbet, és eszméletlen jó játék.



A klub versenyeket is szervez, a legnagyobb létszám eddig a 70 fő volt, egy Warhammer 40k/fantasy GT idején. Klubhálózat lévén nagyon jó a kapcsolatuk a többi klubbal, átjárnak emberek ide is oda is. Ha valaki szeretne egy klubot alapítani és/vagy csatlakozni a hálózathoz, készséggel segítenek neki. A klubdíj alkalmanként másfél font, amiből az 1 fontok a teremköltségeket fedezik, a fél fontokat pedig terepek, és egyéb holmik vásárlására fordítják.

A legmegdöbbentőbb dolog, amit hallottam, hogy náluk is (és ezek szerint Anglia szerte) ugyanaz a dolog játszódik le, ami nálunk. A játékosok kezdenek elfordulni a GW felől a rossz hozzáállás és a még nekik is magas árak miatt. Ennek következményeképpen a skirmish játékok robbanásszerűen hódítottak teret, főként a Malifaux.

További képeket itt találtok.

Nos, ennyi lett volna a rövidke beszámolóm, véleményem szerint itthon is törekedhetnénk egy hasonló, összefogást célul kitűző hozzáállásra, egymás segítésére.

A következő cikkemben, a Westwind Miniaturesről fogok írni, ugyanis sikerült betekintést nyernem a cég kulisszái mögé. (A szerző valószínűleg a West Wind Productionsre gondolt, de lehet, hogy tévedek - a szerk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr333401061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BoneHeart 2011.11.21. 16:42:21

Valóban a Westwind Productionsre gondoltam, csak mindig ugy van a fejemben, hogy Westwind miniatures. Annyit még tudni illik, hogy mindez idén húsvétkor történt.

xorand_ht 2011.11.21. 16:52:52

Jó lett a beszámoló, látom oda is járnak rendőrök játszani mint hozzánk, csak nálunk civilben nyomják :)
Melyik malifó figurát vetted meg amúgy?

kabaman 2011.11.21. 20:33:48

"a boltos megjegyezte, hogy ebből ad el a legtöbbet, és eszméletlen jó játék"

A boltosok csalókák, mindig arra mondják ezt, amelyik figurát veszi az ember :-P :-)

Jó a cikk, jó látni, kint hogy mennek a dolgok, ezért szeretem Janos009 cikkeit is falni.
süti beállítások módosítása