ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

M2E batrep: What's Wong?

2013.11.03. 10:32 | Tartótiszt | Szólj hozzá!

Címkék: taktika wargaming vassal malifaux

Harmadik köréhez érkezett a Vassal liga. Ezúttal egy olyan srác ellen kellett játszanom, akivel már toltam egy meccset a wave1 beta idején. Az akkori Pandy vs Vikik meccsen sikerült meglepnem azzal, hogy Teddy a pálya egyik széléről indulva eljutott a másik felén kempelő Hansig, miközben megevett egy Ronint is az út során. A mostani ligában viszont Gremlinekkel jött, akik az M2E-ben kábé a Neverborn megfelelői lettek. Jobban lőnek, ütnek, mozognak, idéznek, mint bárki más, cserébe viszont már a Wp-jük sem gyenge, főleg ha hozzák a megfelelő upgrade-eket. Ennek megfelően 100%-os eredménnyel kanyarodott rám, úgyhogy a múltkorinál lényegesen keményebb meccs volt kinézőben.

rtfm.jpg


A forduló stratégiája a Squatter's Rights volt, ami a keménykedés és a manőverezés kellemes elegyét igényli.

A 40 SS-es csapatok így néztek ki:

Seamus
+ Mad Haberdasher (2)
+ Red Chapel Killer (1)
+ Sinister Reputation (1)
Sybelle (8)
+ Corpse Bloat (2)
+ Not too banged up (1)
Bete Noire (8)
+ Decaying Aura (2)
Rotten Belle (5)
Canine Remains (4)
Copycat Killer (3)

Wong
+ Ooo Glowy (2)
+ Explosive solutions (2)
Pigapult (8)
Merris Lacroix (6)
Glowin Varmint (5)
Glowin Varmint (5)
Stuffed Piglet (3)
Stuffed Piglet (3)
Stuffed Piglet (3)
Lovely Assistant (3)

A választható sémák és a tényleges vállalások:
A Line in the Sand - Seamus bejelentve
Bodyguard
Entourage - Wong titkos, Seamus titkos
Protect Territory - Wong titkos
Take Prisoner

Da plan
A csapatösszeállítás legfontosabb eleme a Bete Noire volt. Tudtam, hogy Gremlinek ellen valószínűleg kapom az arcba a lövéseket, így a [-] flipes aurája aranyat érhetett. A többi nagyjából hagyományos szortiment. A kutyával megint tetemet akartam ásni, meg valamelyik szélen segíteni a feladatok megcsinálását. Sybelle ezúttal két upgrade-et is kapott, amivel egyrészt szintén a hullagyártást, másrészt a Lure-ok hatékonyságát akartam erősíteni. A Grenyák vezérkara ugyan általában kemény Wp-ügyileg, de a kisebb szarkeverők azért még mindig könnyen telerottyantják mocskos kis gatyájukat, úgyhogy reméltem, mind a Lure, mind a Terrifying megteszi a hatását.

Ellenfelem csapatát meglátva egy kicsit (nagyon) elbizonytalanodtam. Wongot hozta, aki frissen mesterré avanzsált és így rögtön kapott egy rakat tematik modellt is. Gőzöm sem volt, hogy játszanak, ami sosem szerencsés egy ilyen játékban. Legalább a Pigapultról tudtam, hogy első számú ellenségnek tekintendő. Ráadásul Wong meccs elején valakiből csinálhat mágikus modellt, ami azt jelenti, hogy a figura ignorálja a páncélt, a Hard to Killt és az Incorporealt. Természetesen ez a Pigapult lett, és ha ez nem lett volna elég, kapott még az egyik upgrade miatt Regen +1-et és +1 sebzést a támadásaira (Ne kérdezd, miért - varázslat!).

Szóval a fentiek tudatában a terv az volt, hogy az első körben a Bete felkíséri félpályáig Seamust és a Copycatet, akik a köv kör elején átugranak az ellenfél deployába, ahol fűrészporrá lövik a Pigapultot. Onnantól meg bármit is tud Wong, csak agyon tudjuk ütni, nem? (Hát, nem...) 

r3_t1s.jpg
Fejeket behúzni, Pigapult támadás várható 

Az elején a board control mintapéldája történt. Ő passzolgatott a Stuffed Pigletekkel, míg nekem meg kellett próbálni nem bekerülni a Pigapult 24"-es hatótávjába, de közben azért valamit csinálni is, mert az alapvonalon álldogálva nem jön házhoz a VP. Kártyám ugyan nem volt hozzá, de a kutyával mégis ásattam, mert nem akartam egy lövésből elveszteni. Nem jött össze, úgyhogy a (lét)számháború kiegyenlítése érdekében Sybelle kioperálta magából az oldalbordáját, és Seamus csinált is gyorsan egy Belle-t. A köröm végére a terv szerint álltam: Bete középpálya környékén, mögötte az aura védelmében Seamus és a sebzésfelfogó kalapot gazdájától szokás szerint elbicskázó Copycat.

A Pigapult nem is tudott bántani, ám érkezett Wong, aki megspellkedte valami robbantós izével a Bete Noire-t. [-] flippel akart támadni, mondván hogy pisztolyos az attack, de szóltam neki, hogy tessék hagyni a [-] flipet a p.csába a bácsinak, mert ugye nem Sh actionről van szó. Ezt megköszönte, majd el is talált. (Csak meccs után jöttem rá, hogy ugyan az aura miatt nem kapott volna, de pont a sima pisztolyos támadások ellen álltam be úgy, hogy csípjek egy soft covert. Szóval mégis [-] flippel ment volna, ami nem kicsit változtatott volna a csata képén.) A sebzésnél [-] flippel aztán kicsapott egy moderate-et. Ez azért volt nagyon kellemetlen, mert erre ki tudott rakni blastokat, ami ugyan nem sebzett sokat, de az upgrade-je azt tudja, hogy bárkit megsebez Ca actionből, az akció után 4"-et pusholhatja bármerre. Egyszerű, ám hatékonynak ígérkező tervem a Pigapult gyors elnémításáról így szépen ment a lefolyóba, amint a Bete Noire, Seamus és a Copycat is reménytelen messzeségre lökődött. Az, hogy kezdett nagyon nehézzé válni a meccs, az enyhe kifejezés. 

r3_t2s.jpg
Ott vagyok a sehol...

A második körben ezért nem volt mit tennem, fel kellett gyűrni a mandzsettás kézelőt, és átváltani őszinte adok-kapok módra. Seamus egy az előző körben pont ezért lerakott séma marker felhasználásával LoS-ban is megcsinálta a sikátoros trükkjét. Felugrott félpályára, lelőtte az egyik átlag bunyit egy fókuszált lövéssel, majd csinált egy Belle-t is. (Ezúttal megvolt hozzá kézben a lapom, de asszem csuklóból kijött, ami zavarba ejtő mák.)

És ekkor megkezdődött a történelemkönyvekbe csak A Nagy Seamus-ostrom néven bekerült esemény. Belelőtt a Pigapult a maga kis kedves 4-6 körüli sebzéseivel hármat, amit preventálva, nagy lapokat áldozva sikerült 2-3 Wd-n megfognom. Aztán a környezetében ellőtt Lure-okkal, egyéb Wp-s spellekkel sikerült felgyógyítanom kábé fele Wd-re, miközben Merrist nagy nehezen agyon is vertem. A Copycat is felugrott Seamus mellé, és ugyan próbálta leszedni Wong totemjét, de maximum a terepben tehetett kárt nyomorúságos flipjeivel.

Nem úgy Sybelle, aki megmondta Wongnak, hogy csak őt merje kitüntetni figyelmével, különben baj lesz. Az Only Sybelle utasításainak megfelelően Wong rá is készült egy mocsok spellre, de mivel ez már a kör második felében volt, és a Terrifyingra sikerült valami abizmálisat húznia, gyorsan el is felejtette, hogy bármit akart csinálni a körben. Az én oldalamon a Bete Noire fordult le a kör végén a rápakolt Burning condition miatt, de természetesen tartogattam egy 10+t a megmentésére. 

r3_t3s.jpg

Copycat <3 Seamus

A harmadik kör elejéről sajnos nincs képem. Valószínűleg a nagy izzadásban ezt már nem tudtam fejben tartani. A fenti állás már inkább a 3. kör vége felé készülhetett. A Pigapult ugyanis megint megszórta Seamust, aki simán beledöglött volna 3 minimum sebzéses bombatalálatba - főleg, hogy a Hard to Killt ignorálta ez a disznó. Szerencsére ellenfelem greedy volt, és az első combos közepes sebzésnél (amit asszem Seamus RJ-vel preventált :) ) rápottyantotta a blastot a Copycatre, aki így le tudta dobni a satyót Seamus mellé, és még a sebzést is ignorálta. Aztán a következő lövésbe bele is döglött a kis hős, de pont ezt akartam, mert így kibújt belőle a Bete, aki a Pigapult uccsó lövésére már adta a [-] flipes aurát Seamusnak. Az eredmény egy 1 Wd-n ácsorgó Seamus lett. Nosza, gyorsan fel is lapozta a Live for Pain varázslat használati utasítását, és csordultig töltötte kínnal Wong totemjét, aki ebbe beledöglött, Seamus meg elfogadható mennyiségűt gyógyult.

Valahol itt derült ki, hogy Wongnak counterspellje van, így baromira nem tudok semmi értelmeset varázsolni a Belle-ekkel. Maradt a karmolás, de azt meg nagyon szépen kicselezgette. Ha véletlenül be is ment egy-két találat, az Armor 1 miatt komoly sérülésre esélyem se volt.

r3_t4_s.jpg
Wong direction

A negyedik körben Sybelle epikusat csatázott az utolsó Varminttel, de végül nagy nehezen győzött a rutin és az évek - meg a kilók. Itt vált világossá, hogy a stratégiát már kontrollálom, így ha a sémáimat megcsinálom, nagy gond nem lehet. Ennek megfelelően már nem Wong kinyírására, hanem a sémák biztosítására koncentráltam. A kis purdé meg elindult a deployom felé, amiből kiderült, hogy Entourage a sémája. Már csak 4 Wd-n volt kő nélkül, így ha nyerem a kezdeményezést, simán megakasztom a Bete Noire-ral.

Nem nyertem meg, így elpucolt és még egy séma markert is lepottyantott. Ez utóbbiból vált világossá, hogy a másik sémája a Protect Territory. Ez összesen 3 pontot hozott neki a konyhára, feltéve, hogy nem tudom elkapni. Erre nem sok esély volt, mivel mint mondtam, nem fogta a Lure, és nem igazán voltam semmi értelmeshez pozícióban. Ettől függetlenül volt egy halvány esélyem. Megöltem a Bete Noire-t, mielőtt aktivált volna, majd Sybelle-lel lesiettem és rákiabáltam Wongra, hátha bejön valami a [-] flipes támadásra. Ezt kikacagta, úgyhogy maradt Sybelle bántalmazása, majd a halott madame-ból kipattant a friss, energikus Bete. Meg is rohamozta Wongot, de szánalmasan gyengén ment a támadás, így sikerült túlélnie, ráadásul a kellemetlen triggert sem tudtam kihozni, amitől Peon lett volna.

r3_ends.jpg
Belles of the battlefield

Ha van hatodik kör, akkor szét tudtam volna kapni, de egy 5-ös húzással véget ért a meccs, úgyhogy maradt a számolás. Ennek végén kijött, hogy 8-5-re nyert a kevésbé zöld brigád. Legközelebb Reconnoiter Arcanistok ellen. Stay tuned!

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr625612344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása