ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

30 pöttyel malifauxban

2009.12.30. 09:28 | Gróf Úr | 107 komment

Címkék: pandora battle report guild ortega kommentvadász post malifaux neverborn

"Neverborn ever die!"

Az Ortegák családi mottója

 

Malifaux mágiája mindenkit megérint, megváltoztat; mikor már megismernéd, mutálódik, megtámad majd megemészt. Ez egy fekete-fehér világ, ha nem vagy Ember, csak Szörny lehetsz és az embereket hagyományosan a Hősök védik meg a szörnyektől. Ilyen hős Perdita Ortega is, aki a Céh megbízásából azt a feladatot kapta, hogy tisztítsa meg az egyik postakocsi pihenőállomást az azt előbb folyamatosan zaklató majd megszálló rémségektől. Összegyűtötte hát hűséges csapatát és felkerekedett; Nino, a felderítő a mocsáron át vezette őket, hogy meglepetés-szerűen üthessenek rajta a rémeken.

Malifaux őslakóit Pandora képviselte, aki érdekelve érezte magát a pihenőállomás alapjainak lerakásakor ott elhantolt teremtmény nyakában lógó talizmán meszerzésében és a terület megtartásában.
 
Nehéz szívvel álltam a játékhoz, mivel Tartótiszt egész úton odafelé azt ecsetelte, hogy ideje lenne már alaposan kikapnia, mert fél, hogy megint (khmm, khmm) a legtáposabb frakcióba nyúlt bele és eddig mindig csak nyert és az neki nem jó. Életem első játéka, ráadásul olyasvalaki ellen, akivel az IRL és a játékpotenciál-súlycsoportom épp fordított arányosságban áll, emellett nagyon tisztelem és örömmel teljesíteném minden ilyen kérését, ha tudnám. Izgultok, mi, hogy mi lett a vége? Elárulom, csatajelentést és történelmet a győztesek írnak.
 
Tehát adott volt két csapat, két küldetés és két-két cselszövés, lássuk hát őket:
 
A vérszín sarokban:
PAndora
Candy
Kade
Teddymaci
2 x Sorrow
Küldetés: Kincsvadászat
Cselszövés: Testőr, Kitartás! mindkettő bátran bemondva
 
A lőporfüstös sarokban:
Perdita Ortega
Fransisco Ortega
Santiago Ortega
Nino Ortega
Bíró Ortega
Kormányzói Megbízott Totem Ortega
PierrOrtega ja, az nem volt.
Küldetés: Területszerzés
Cselszövés: Testőr, Rajtaütés mindkettő férfiasan (na, jó, nőiesen) bejelentve
 
Papa Loco otthonmaradt, mivel könnyen befolyásolható a lelkem és Pandora épp befolyásolásban a legerősebb; a Kormányzói Megbízott is ezért tartott a csapattal, mivel kellemesen emeli az amúgy is magas (Ortegák esetén egyenesen extrém) Wp értéket. A Bíró pedig az alapvetően lövős bandában a harc első sorát volt hivatva képviselni, mint közelharci szakember, no meg azt hitem, hogy a Sorrow Szellem szabályok szerint tolja. Nagyobbat is tévedtem ennél, de erről később.
 
Felálláshoz a Sarok-állítást húztuk, én félig benne egy mocsárban, keresztbe előttem középen épület; a mocsár miatt lassul a mozgásom, nehezen kerülök lőpozícióba, ráadásul az épület takarja a rémségeket; szóval nem egy ideális lövős terep. Körülménynek finom köd hömpölygött a tájon, ami ha összesűrűdik (Jokerek és 9+) ugye a lövést gátolja erősen (-flip): itt vetettem fel a kérdést, miszerint van-e olyan Körülmény, ami a varázslást vagy épp a Wp Párbajt teszi lehetetlenné? Mivel ilyet nem találtam, gratuláltam magamban a fejlesztőknek, hogy sikerült random módon ellehetetleníteni egy egész listát, de Tartótiszt igazi úriember és mesteri tanító módjára felajánlotta, hogy húzzunk új Körülményt; végülis amikor megláttuk az alternatívát, maradtunk a Ködnél. Ja, Áradás, minden nehéz terep, ami nem 1es magasságú vagy nagyobb. Itt jegyezném meg, hogy ezek a random Körülmények jópofák, de vannak köztük olyanok, amik csak az egyik felet szivatják, így versenyben eléggé kétséges az alkalmazásuk. Mert mit tesz egy Lilithes-Nephilimes lista Áradás idején? Ja, repül. Hogy a bloggazda szíve-közepibe találjak mondanám az ellenpéldát: mit tesz egy McMourningos lista Áradás idején? Hát, hat kör alatt akár a félpályáig is felérhet. És mindehhez lehet olyan Küldetés, ami mozgás-gyorsaság alapú (Kincsvadászat, Területszerzés, Felderítés) és ebből van több. Mindegy, baráti játékba jó, de egy esetleges verseny esetén át kell gondolni a dolgot.
 
Szóval a terep és a körülmények elemzése után abban maradtam, hogy majd az előre bekevert és nemzetközi körömjelekkel ellátott paklim fog kisegíteni a bajból és láss csodát, első Kéz: mindkét Dzsoki ott issza a whiskeyt és a tőzsdei rovatot olvassa két király illusztris társaságában! Akkor az ingujjba rejtett dáma-király-tizes összeállításra talán nem is lesz szükség... De a viccet félretéve igen erős kézzel kezdtem a játszmát, azt a taktikát választva, hogy az Afro-amerikai Dzsokit szorítom és el nem engedem, mivel így nem ugrik ki a legrosszabkor a pakliból, ráadásul sűrűn fogok közelharcba belőni; ha valami rosszul alakul (értsd: sajátomat lövöm) akkor majd ezzel Csalom a Sorsot és legalább egy kemény szitut megúszok. A Kommunista Dzsoki (akinek olajvállalatát államosították) pedig jól fog jönni, amikor összesűrűsödik a lőporfüst és esetleg rá tudok lőni Pandorára.
 
Tartótiszt kezd és Candyvel fedezékbe sétál. Nino, a mesterlövész előreszalad, hogy a központi épület bejáratát fedezze. Az egyik Sorrow rápiócázik Pandyre. Valamelyik Ortega-pasi előrearaszol, második Sorrow piócázik Pandorán, másik díszhím előremegy, Kade fedezékbe búvik, a Bíró az épület másik oldala felé indul, mintegy bekerítésileg, Teddy előreREPÜL (szoktam én látni repülő plüssállatot, amikor a fiam mérges, de ekkorát?!?), a Totemem háromszögel, vagyis úgy áll, hogy mindenki jól lássa... és ekkor kezdődik az őrület! Pandora lecsitítja Candyt, amitől sok ugyan nem történik, de ő 4et mozog. Majd lecsitítja Kade -et, aki eddig is hót nyugodt volt, de ez ismét előrelendíti Pandorát. Ezután (kitaláltátok? Szerintem igen!) lecsitítja a Macilacit és ettől odaér a pálya közepére! Igen, eddig egyetlen speciális 0ás Akciót ismételgetett, még egy lépést sem ment és a félpályán van, első körben! Hasonlít ez egy közelebbről meg nem nevezett Hordes frakcióhoz (vö.: Boardcontroll)? És itt véti az első hibát; megpróbálja csitítani vagy tüzelni Ninot, aki jeges kacajjal (és Wp10 -zel) fogadja az eseményt. Ezzel megtörik a lánc, amivel Pandy* tizenegyszer elkasztolva ugyanazt (12 modell, magára nem kasztol) 44 incset tehetett volna meg a 36 incses pályán. De ez sem szegi kedvét a Szelence Úrnőjének és immáron Lélekkővel erősítve megátkozza Ninot, miszerint következő Wp-Párbaját negatív flippel tolja. Játék-technikai kitérő: a -flip rossz ééééértem? Duplán rossz, mint a felláció a vacogós cápával: egyrészt harap, másrészt ocsmány; no, itt meg nem elég, hogy két zsugából a kisebb érvényesül, de Csalni sem lehet. Kerüljük, illetve részeltessük benne sűrűn az ellent és diadalmaskodunk száz csatán. Vissza az ütközethez: Pandybanya ezután rávarázsolja szegény, védtelen kisfiúra a nagy puskával, hogy következő aktivációja menekülés legyen; Nino másodjára sebződik, mert rontja a párbajt és tudomásul veszi, hogy hazafutásban lesz része. Majd a banya kiássa a Kincset és bevégzi hosszas aktivációját. Perdita maradt még a Klánból, aki előrefut, majd elsajátítja a Wanted című remekműből (emlékeztek Angelina Jolie fenekére?) a kanyarlövés technikáját és beledurrant Pandora búrájába négy sebet. Frakció-taktikai kitérő: általában, ha egy Ortega eltalál valakit az minimum 3 seb, határ a csillagos ég. Alapból kritikus, ha jó a lapjárás vagy Csal és még Lélekkövezik is, akkor igen csúnya eredménye lehet; vigyázni a lőtávjukban! Szóval Pandy vérzik, Perdy mosolyog, új kör, új remények.
 
Természetesen Pandy kezd, de a köd nem sűrűsödik össze, így nem kell eltenni a pisztolyokat; a banya feltüzeli Ninot, hogy ő legyen az első aktivált baba, majd (emlékeztek?) ettől mozog 4 incset; tüzeli a Macit, hogy ő legyen a következő aktivált a seregéből és úgy van, mozog 4 incset. Ti nem unjátok még? Szerencsére Dio Mio is megunta és úgy adta a sors, hogy a következő tüzelendő Sorrow 0,3 inccsel kiesik a hatótávból, így a banya kénytelen maga sétálni, márpedig magától nem gyors (Wk3). Jöhetnek az Ortegák: kötelező Ninoval kezdeni, akinek kötelező futnia, de rövid szabály-értelmezés után kiderül, hogy attól a Companion még működik, így futás előtt még szól Perditának, hogy "Te jössz, Nővérkém, adj nekik!". Perdita megfogadja a tanácsot, előrelép és beledurrant Pandybe, aki Lélekkővel mérsékli a sebzést 3ra. Igen, ez az a perc, amikor 1 seb kell neki a dicstelen véghez. Senorita Ortega megpörgeti hatlövetűjét, gondosan fohászkodik a Santa Madréhoz és útjára küldi a végzetesnek szánt lövedéket. Emlékeztek a Kezemre? RJ-BJ-13-13 meg a resztli? A kincs a földre hull, Pandora árnyát befogadja a setétség. Perdita ahogy kell belefúj a még füstölgő csőbe, tokba perdíti pisztolyát és párbajhős-pózba mered; aki aktiválódik a lőtávjában az ólmot reggelizik. Ezennel jelenteném be azt a tényt, ami legalább egy embernek mérhetetlen örömet fog okozni (Zotyo, olvasod?): a meccsnek nincs vége! Mivel Győzedelmi Pontocskára megy és nem Master-killre. Jó, a bemondott Testőr a Neverbornnak már bukó, de még mindig nyerhetnek! Ezen feltüzelve Teddy(út)henger, a bosszúszomjas plüssállat megrohamozza szegény Perditát; mivel a jó lapjaim kellettek Pandy kiiktatásához még csak el sem találom az Úrnője szétrobbant fején átgázoló rémálmot, aki térdig agydarabokban ráveti magát Hősnőnkre, de ő sem remekel. Frakció-technikai kitérő: Perditát igenis el lehet találni! Elég ritkán, az igaz, de van olyan kártya-kombináció, amivel igen. Ez nem az volt. Az Ortega fiúk felzárkóznak, Francisco El Duelisto rohamra feni a kardját a következő körben, Santiago fedezi a hátát, a Bíró a másik oldalról kerüli az épületet, de Candy meggyőzi, hogy sokkal jobban jár, ha beledől a kardjába (4 seb), a Sorrowk egyike rálinkel Candyra, Kade megindul a Kincsért és odaér, a másik Sorrow a Bíró felé orientálódik szintén, a Totemem meg elindul a házat foglalni (amire képtelen, mivel Jelentéktelen figura). Új kör, vidámság.
 
Mondanom sem kell, hogy nem én kezdek; nemes ellenfelem Mestere fogytán már csak a kezdés újrahúzására használhatja Lélekkőveit, él is a lehetőséggel és repteti a Macit. A Maci ugye harcérintkezésben van Perditával, de ez nem akadályozza meg, hogy berohamozza Santiagot, emelt közelharci távja okán (2") lekötve Perditát, Franciscot és természetesen Santiagot. Hmm, a teljes tűzerő 87%a nem lőhet, de ez nem elég, a maci akkorát karmol szegény Santiba, hogy arról koldul (6 seb). Francisco, akit közelharci szakértőként méltatnak megkísérli Macitlanítani a hármast, mivel Perditában ég a vágy, hogy kilyugassa Kade irháját, mielőtt az elszelelne a kinccsel. Mivel Medvénket Nehéz Sebezni megússza mintegy 4 sebbel az első támadást, majd 2vel a következőt. Természetesen élek az Ortegák szoros kapcsolataival és nem engedek közbe-aktiválni (Kade startpozícióban úgy elszaladna, hogy a golyó se érné utol), ezért Santiagóra vár a feladat, hogy befejezze Teddy földi pályafutását, aki minden tőle telhetőt megtesz, de egyértelműen nem ez a szakterülete, így Perditára vár a nemes feladat, aki lemondó mosollyal elvégzi azt; megszokta már, hogy fivére hibáit ő korrigálja. Marad még arra is ereje, hogy közeledjen Kadéhoz és egy golyót átküldjön a pelusán; sajnos Candy talpkontaktban van vele és átvállalja a sebzést. Perdi felveszi a párbajhős-állást és vár. Jön Kade, felmarkolja a kincset és egy boltíven átsunnyogva fedezékbe húzódik. A kis rohadék. Én meg a nagy ostoba, elfeledem, hogy ezért járna neki egy golyó a Senorita Bonítától**. A Bíró berohanja a Candytlen Sorrowt, mintegy tesztként, hogy ő legyen a közelharci-marcim vagy az Executioner (utóbbi alacsony Wpje okán Pandora esetén ellenjavallt, de nem csak Pandorának kell megmutatni, ki az új sheriff a városban); szóval roham éééés... mellé. A vádat bizonyítottság hiányában elvetem, a Sorrowt felmentem minden ellene felhozott és terhére rótt cselekmény jogkövetkezménye alól, valamint erkölcsi jóhírében esett kár okán végrehajtható kompenzációt ítélek meg javára. Püff neki. Candy odaslattyog a taláros bénazsákhoz és meggyőzi, hogy az jó volt neki, amikor az előbb a kardjába dőlt, ráadásul ravaszul úgy tekergeti a rajta lógicsáló Sorrowt, hogy eltakarja a +2Wpt adó Totememet. A Bíró meggyőzhető, 4 seb, 1 élete maradt. Nino magához tér a pánikból, a maradék Sorrow pedig lefejeli és összetépi a Jog Avatott Alkalmazóját, aki Lassan Hal, ezért még egy tökutolsót odacsaphatna, de erről elfeledkezem. Cavinton. Új kör, kergetőzés.
 
Tippeljetek, ki kezd? Nem nyert, most én. Perdita megkerüli a fedezéket és meggyőzi Kadét Kadétot, hogy Úrnője oldalán van a helye az Örök Homályban, majd felveszi a kezdőpozíciót. A szóló Sorrow berohamozza, de most nem feledkezem meg a Gyors Rántásról és még mielőtt megmoccanna a másvilágra küldöm. Candy menekül, Sorrowja betámadja a sérülten támolygó Santiagót, de még nem végez vele; az Ortegák előretörnek, új kör, irtózatos végjáték.
 
A Sorrow megeszi Santiagot, Nino kipróbálja a közelharcba belövést, de Fransisco testvért lőné, így támadásra Becsalja a Nigga... izé, Afro-amerikai Dzsolit. Perdita Candytlenít, El Duelisto Maestro de l'Espada meg pontot tesz a maradék Sorrow és így Pandora egész seregének pályafutására. Végeredmény: Perdita vs. Pandora 8:0, betlivel.

 
Tanulságok: a Wyrdesek megteremtették Pandorát, tesztelték, forgatták és mivel legyőzhetetlennek tartották kitalálták Perditát. Perdita iszonytáp és ezt megszorozza kettővel Pandora ellen. Ráadásul már láttam a kiváló Tartótisztet tologatni a pályán, így tudtam, hogy Wpre kell gyúrnom, így gyakorlatilag a Totem-választással és Papa Loco kihagyásával rákészültem a seregére; na ja, így könnyű. A játék gyors, a kártyázás csak kicsit lassabb, mint a kockázás és rendkívül élvezetes; a felváltva aktiválás meg már Epicnél is a szívem csücske volt. Röviden: meg vagyok győzve, Malifauxban a helyem, hogy visszaszorítsam a Szörnyeket, megvédjem az Embereket és beteljesítsem Nemes Küldetésem: a kizsákmányolást a Lélekkövekért.
 
 
* Ha bárki összefüggést látna eme becenév és egy bizonyos hazánkból Belgiumba szakadt lelkész között, az nem téved; a személyiségük hasonlóan szimpatikus.
 
** Nem is: csak ha lő, varázsol vagy rohamoz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr661632008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gróf Úr 2009.12.30. 10:21:21

@Mértkellnick?: ha rám hallgatsz rászánod azt az alapdoboz+1db blister (ok, 2, totem és egy minion) összeget (<10 000) és belevágsz :-D

Huntroll 2009.12.30. 10:52:06

@Gróf Úr: Totem nem is feltétlenül kell minden mesterhez szvsz.

Gróf Úr 2009.12.30. 10:59:16

@Huntroll: Lady Jhez, Perditához szinte kötelező, mindenki más is rengeteget profitál belőle és csak 2 pont... néha 4 ;-)

Gróf Úr 2009.12.30. 11:02:29

@Gróf Úr: jah, és Pandora ellen a Guild totem-választása egyértelmű és kö-te-le-ző ;-D

Huntroll 2009.12.30. 11:14:45

@Gróf Úr: Miért kötelező? Perdita toteme egyedül +1 Obey-ra jó, de nagy eséllyel csalnod/SS-t kell használnod, hogy egyáltalán el tudd varázsolni... Lady J-é kicsit jobb abból a szempontból, hogy +flipet at párbajnál (mintha J nem lenne enélkül is egy állat), kicsit trükközhetsz vele a kártyákkal és Lady J eléggé szituációfüggő Blind Justice (Pandora ellen mondjuk nagyon fasza) és Melee Expertet osztogató Combat Provess spelljét is el tudod varázsolni. Utóbbi Judge-ra és néhány Witchling Stalkerre nyomatva nem is rossz... De nála se árt egy 9-es kártya a kézben.

A Proxy és Sonnia lángja legalább jól varázsol (Ca 5), csak a Proxynak a sok jó képesség mellett van egy nagy hátulütője is, Sonniának meg az összes varázsolható spelljéhez kell egy könyves suit is, szóval megint csak csalnod kell.

Ezek alapján én nem érzem kötelezőnek őket, legfeljebb Pandora ellen a Proxyt... Tény, hogy adnak némi bónuszt, és a legtöbb listába simán beférnek, de szerintem meg lehet lenni nélkülük is.

Gróf Úr 2009.12.30. 11:17:34

@Huntroll: Eltér a véleményünk, de így szép az élet :-)

Huntroll 2009.12.30. 11:21:08

@Gróf Úr: Miért, szerinted miért kötelezőek? Ha beférnek, hoznám őket én is, de Samael Hopkins pl. inkább must have minden Guild seregbe, mint a totemek :P

Gróf Úr 2009.12.30. 11:23:35

@Huntroll: azt csinálsz, amit akarsz, én nem foglak fejbecsapkodni egy kristályvázával, ha nem hozol totemeket :-) BTW Samu engem nem győzött meg; vagy inkább úgy mondanám, h kihagynék valakit (valszeg Santiagot), ha hoznám.

Huntroll 2009.12.30. 11:26:12

@Gróf Úr: Nekem pont Santiago és Nino a szívem csücske a digóktól.. Santiago egy tank állat, plusz a Rapid Fire ritka jó képesség, Nino meg magáért beszél. Szerintem Francisco nem túl nagy szám, Papa Loco meg nem a legmebízhatóbb csávó...

Gróf Úr 2009.12.30. 11:34:59

@Huntroll: Papa Loco esta Loco :-) Perdita olyan, mint Caine, egyszemélyes hadsereg; neki nem feltétlen egy másik lövős tank kell, hanem valaki, aki kiszedi meleeből, h teljesen kihasználhassa a képességeit. Márpedig azt könnyebb közelharccal megoldani; belelőni a tömegbe szerencsejáték és még csalni sem lehet benne.

Na, kis visszakanyar a totemekhez (más, nem győzködés, csak gondoltam, megosztom): én Perditával az Obeyt nem feltétlenül az ellenségre kasztolnám ;-)

Gróf Úr 2009.12.30. 11:36:08

@Huntroll: jah, és digó a f*szom, pendejo gringo cono! :-D

Desrix 2009.12.30. 12:21:30

Az a Fading Memory mekkora jóság már... először azt hittem, hogy valami nem stimmel ezzel a sokat mozgással, mert egy modell ugyebár egy (0)-ás akciót csak egyszer hajthat végre aktivációnként, pislogtam is nagyokat, de aztán elolvastam Pandora-t. De egy mocsok dolog ez... mondjuk 12" -en belülre megy, plusz meg is kell nyernie hozzá a Wp Duel-t, de akkor is. :)

Ennek a Perdita-s batrepnek külön örülök, mert agyalok már egy ideje rajta, hogy Ortega-ék vagy Viktóriáék legyenek a kezdőfrakcióm. Kezdek meggyőzve lenni. :)

Huntroll 2009.12.30. 12:44:43

@Gróf Úr: Ja, Papa Loco fasza célpont rá aktiváció előtt (robbanok... aktiválódok... robbanok... robbanok...), csak attól még egy 10-es lap kell, hogy kijöjjön. Tank meg MINDIG kell, ráadásul Santiago közelharcban se olyan rossz szvsz.

Gróf Úr 2009.12.30. 13:04:07

@Huntroll: Egy 10es lap nem ördöngősség; kézben van egy MASK2, soulstone és szinte bármi jöhet (5(+)) megvan; vagy Totemen keresztül kézben van egy 10(+) lap és megvan a cucc, de ha csak 5ös van kézben ő is SS-használó lehet a kasztolásnál. A SS meg nagy érték, de ha meccsdöntő nem szégyen körönként 2-4et elpörgetni belőle; a koporsóba nem viheted magaddal :-)

Tank: én Ortegáék mellé melee tankra szavazok. Santiago közelharcban gyík Francihoz képest.

Gróf Úr 2009.12.30. 13:05:59

@Desrix: Ne egy játékból indulj ki, mert megtévesztő lehet! Perdita pont Pandora ellen készült + ismertem az ellen seregét + rákészültem minden körre, míg az ellenfelem tanítani volt ott, nem szétalázni. Ebből ne következtess, majd csak ha a hatodik 8:0 -ás BatRepet olvasod ;-)

Amúgy a Viktwins nagy poén :-D

Desrix 2009.12.30. 13:25:58

@Gróf Úr: Ó, nem feltétlenül az vonz benne, hogy esetleg tápos vagy powergamerségre alkalmas. Inkább a játékstílusa tetszik (a fluff eleve bejövős), nem az, hogy szétalázom az ellent (a Cygnar battlegroup-al se tudtam még megverni a Menoth battlegroup-ot, bár ez inkább az én bénaságom).
Versenyen még WHFB-vel sem voltam, nem is vonz, a baráti játékok hangulata is elég nekem.
Itt is inkább a hangulat az, ami megfog. És ez a battlereportból frankón átjött. ;)

A Vikik is tetszenek, lehet nem tökölök, ha lesz zsém berendelem mindkettőt. :D

Huntroll 2009.12.30. 14:00:21

@Gróf Úr: Valóban, Santiagót elnéztem, közelharcban tényleg gyík szegény, sajnos fél hp alatt is csak lövésre kap +2 Cb-t, ennek ellenére nekem elég jónak tűnik...
De Judge-ot hogy voltál képes hozni? Azt hittem, idegenkedsz a jogászoktól :D

Huntroll 2009.12.30. 14:02:35

@Desrix: Menoth Battleboxot nem csoda, hogy nem tudtad legyőzni, az egész játék egyik leggusztustalanabb castere van benne. Akit persze MkII-re tovább kell erősíteni...

Gróf Úr 2009.12.30. 15:11:19

@Huntroll: ugyanmár, szó sincs róla; a _már_végzett_ jogászokkal semmi bajom ;-D Főleg ha csinos lányok...

Gróf Úr 2009.12.30. 15:12:38

@Huntroll: jah, és félre ne értsd, nem arról van szó, h nem jó, csak redundáns brutál-lövős, cserébe arra, amire nekem kellene nem alkalmas feltétlen. Biztos lesznek remek pillanatai meg nagy killjei, csak én csapatban gondolkodom, nem egyéniben...

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.30. 15:28:49

@Gróf Úr: Ja, nem jó a brutál lövős dolog, mert jön egy köd és valaki már sikít is kiegyensúlyozottságért. Egy kimaxolt P-E-R-D-I-T-A teammel maga előtt. :)

Kicsit komolyabban: semmi baj nincs a random effektekkel. Ez bizony neked nem kedvezett (egyébként meg szinte nem is befolyásolta a játékot), meg a 30 darabból még van egy fél ilyen. Ha ez nem tetszik, tessék kiegyensúlyozott(abb) sereget csinálni. Btw több olyat tudok, ami kifejezetten nekem volt rossz. Hanging tree (átlag 3-4-gyel rosszabb WP-m volt), Rockfall (tele vagyok alacsony WD-s figurákkal) meg bármi, ami zavarja a varázslást.

Szal igen, bizonyos küldetések és bizonyos effektek bizonyos összeállításnak jobban kedveznek, mint egy másiknak. Live with it. Deal with it. Vagy halj meg méltósággal. :)

Huntroll 2009.12.30. 15:50:18

@Tartótiszt: Nahát Gróf, nem is tudtam, hogy ekkora rinyagép vagy :D

Huntroll 2009.12.30. 16:33:54

Totemekhez még: Lady J-hez ha már totemet hoznék, az nem a mérleg lenne, hanem az outcasts-től a student of conflict... 4 SS-ért a legdrágább totem, de egy melee expertes, BRUTÁLIS közelharcos masternek, aki alapból 10"-re veszélyes rohamból még fastet is adni.. priceless. Plusz Samael legnagyobb hátulütőjét (nem mozoghat rapid fire-nél) is kiküszöbölné... Azt hiszem, amint lesz figurája, meg kell vennem :)

Gróf Úr 2009.12.30. 19:52:19

@Tartótiszt: képzelj el egy verseny-szituációt. Sportemberként te a győzelemnek örülnél, amit képességeid teljes kiaknázásával, erős koncentrálással és jó játékkal értél el, vagy annak, hogy flipeltél egy jót az elején, majd még tologattátok 20 percig a babákat? Mondom, sörmeccsbe jó, de oda is szódával.
@Huntroll: pont rá gondoltam fentebb. Kár, hogy Perdita nem lehet Fast(+2) ;-D

Huntroll 2009.12.30. 20:03:11

@Gróf Úr: Versenyre nem egyoldalú, agyonspecializált listát, hanem take-all-comers sereget kell hozni, és már nem lesz ilyen problémád :P
De kááár... Meg Lilith se... Pedig de jóóó lenne :) Amúgy jól értelmeztem, hogy a Totem után, mivel van companion: master képessége, azonnal aktiválhatnám Lady J-t?

Gróf Úr 2009.12.30. 20:11:13

@Huntroll: Jól érted a Companero lényegét. A baj nem a spec. listákkal van, hanem pl az Árvízzel; aki nem repül, felét mozogja, aki igen, az tojik a magasból az egészre (szó szerint). Ehhez legyen még Kincsvadászat, válassza a Kitartást! és a Testőrt és garantált 8 pontja van, mivel a nem repülős sereg hat kör alatt át se ér a térfelére, ha jól akadályozza. Vagy a Törmelék, vagy az Erdős terep... Utóbbi remek még az Ortegáknak is ;-) Engem meg lehet dumálni, Lilith amúgy is tetszik, megveszem, azt versenyre azzal jövök mindig, és jó játék helyett bízom a jó flipben. Értelme?

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.12.30. 20:15:26

@Gróf Úr: azért nem jó a példa, mert versenyszituban az ember a győzelemnek örül, tökmindegy, hogy jön be. Én legalábbis erős koncentrálással és jó játékkal legtöbbször max döntetleneket csinálok :)
SzVSz hogyha zavar az esetleges köd hendikep, akkor ne legyen mindenkinél pisztoly a seregben, és kész. McMourningos lista Áradás idején: ez a Torrential Rains? Mert annyira nem para... Kb mintha szarul húznék, olyan is van. Lassú sereg amúgy is jó eséllyel bukja a treasure huntot, úgyhogy vagy beteszek csomó öcsipókot, hogy akármi van, felérjek időben, vagy nem teszek, és ezzel kockáztatok.
Olyan szcenáriót szerintem még nem találtak ki, ami mindkét félre ugyanúgy hat... Illetve kitaláltak többet is, csak azok a borítékolt döntetlenek. Meg lehet szcenárió nélkül is játszani nyilván, ez már ízlés dolga.

Gróf Úr 2009.12.30. 20:23:10

@geistwald: Bog, Forested, Rubble. Ennél többet nézek ki belőled, h egy olcsó győzelemnek örülj, amiben semmi de semmi szereped nincs :-)
A szarul húzás egy körre hat, bár tény, kockadobásban is van Roli meg Dávid, de az _remek_ játékkal átlagosra kihozható.
A játék mellett szól, h előbb Terep, aztán Körülmény, aztán Küldetés és Alküldetés és _utána_ állítasz össze Csapatot (hivatkozásul: Location, Strategy and Schemes, Spec. Terrain, Hiring Crew)

Huntroll 2009.12.30. 20:49:37

@Gróf Úr: Lilith-tel az a baj, hogy jó flip nélkül is easywin... Mk I-es Legion bonyolultságú és sajnos hasonló hatékonyságú sereg. Oké, a Guild is tele van brutális cuccokka (WM/H-s összehasonlítás alapján szerintem cygnarba oltott khador)l, de könyörgöm, nálunk nem ignorál MINDENKI MINDENT...

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.30. 20:49:43

@Gróf Úr: Látom, túlerővel szemben sem hagyod magad lebeszélni arról, hogy az encounter az max annak fáj nagyon, aki totálisan kihegyezte egy dologra a csapatát. :)

De akkor számoljunk: mondjuk van 3-4 olyan event, aminél nem tud minden körben maximális potenciállal lőni/lassabban mozog Perdita. Az átokfattya nefilimek meg le is repülik, ha éppen olyan a szitu. A maradék 20-ban meg simán agyonlő bárkit (a nefilimeket dettó) megerőltetés nélkül, mert annyira durván szét van tápolva. Hmm-hmm.

Huntroll 2009.12.30. 20:54:44

@Tartótiszt: A nefilimek szerintem durvábban szét vannak tápolva. Szabályai alapján akár még játszanék is Lilithtel (és tök cukik a Terror Totok :)), de akkor nem lenne miért rinyálnom :D Bár... még egyszer átolvasva mit tud... Gróf úr, nem kell egy doboz Witch Hunter és egy Executioner baráti áron? :D

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.30. 21:03:06

@Huntroll: Ugyan már! Mondjuk Sonnia a leggyengébb a legdurvább frakció casterei közül, de így van emberi szinten. :) Nemtom, mi ez a hirtelen jött tisztelet Lilith iránt. Én bármikor kérném ellenfélnek Perdita vagy Lady J helyett. De szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Gróf Úr 2009.12.30. 21:06:09

@Tartótiszt: eszednél légy mán :-) Mit tudok nem kihegyezni egy Bogon (Forestd, Rubble dettó)?!? Aki nem Flying, Floating vagy Scout, az felét mozogja, pont. Mi abban a kihegyezés, ha nem _csak_ Ninot és a WStalkereket akarom hozni?!?
Nem az abaj, h nem lövök, hanem az, h nem mozgok, nem tudok pozíciót felvenni, nem tudok boardcontrollálni, nem tudok semmit. A Nephilim meg berepül és elrepül, bántás nélkül. Persze, tudom, csak kb 33%, h érvényes lesz. Remek. A túlerő meg nem ér semmit, érvek kellenének; mert ha a túlerő számít, akkor a Mónikashow jobb, mint az újévi koncert Bécsből...
@Huntroll: köszi, van majdnem mindenem :-) És ami a szép, 25kHUF alatt vagyok :-)

Huntroll 2009.12.30. 21:11:48

@Tartótiszt: Csak kicsit lesokkolt, hogy az egész nefilim bagázs a kis mocsadékokat kivéve MINDENEN átrohamozik... Gonosz, na. Viszont nem fasiszta cowboyok, és zombikurváik sincsenek, szóval annyira azért mégsem vonzanak. (Meg kb 3 meccs után megunnám őket)
Sonnia meg szerintem egy frankó és kiegyensúlyozott master, csak akkor nem lehet mit csinálni, ha elbaszod a pozícionálást, és Samael Hopkins emiatt gyanús körülmények között öngyilkos lesz egy medvecsapdával (pedig milyen szép lett volna, ha ottmarad Pandora, pont lőtávban)...
De nem baj, egyre erőteljesebben hajlok Lady J irányába :D

Huntroll 2009.12.30. 21:16:53

@Gróf Úr: Nem rinyál. Nino, Samael, Witchling Stalkerek, Hans és Perdita elég jól elvan nehéz terepen, illetve kevés mozgással. Melléjük választasz valami seggenülős scenariót, vigyázol Samaelre (normális lapokkal egy kör alatt BÁRMIT megöl), ha esetleg betámadna, és ülsz a seggeden/manőverezgetsz a Stalkerekkel.
Vagy csak mindig kitalálsz valami kifogást, ha Neverborn player hív ki játszani ;)

Gróf Úr 2009.12.30. 21:19:58

@Huntroll: ej, no, rinyálásról te ne szólj :-) Ember, nem tudom, feltűnt-e, de főküldit nem választasz. Szóval 4 pont bukó. Alküldiből hozol 4 pontot, remek. A másik játékos meg hoz 8at, kérem a következőt! Túl sok a játék menetét nagyban (egészében) befolyásoló random elem; ami nem baj, mert fokozza a hangulatot és jópofa, de kompetitív játékra alkalmatlanná teszi a Malifauxt; sebaj, van más, amiben lehet versenyt rendezni.

Huntroll 2009.12.30. 21:31:01

@Gróf Úr: Bocs, sémát, összekevertem. 5 órát aludtam, a kávé tart életben, és lófaszt sem tudok római jogból annak ellenére, hogy az egész szünetemet erre csesztem el.
Kompetetív játékra lehet előre összeállított terepet csinálni előre meghatározott effektekkel, esetlen scenariókkal is, ennyi.
Baráti játékoknál meg nekem tetszik ez a teljes randomizálás, még úgy is, hogy gyakran a felállításnál hátrányból kezdesz a terep miatt. Megjegyzem, még mindig jobb, mint a WM/H, ahol már azzal hátrányban vagy egy versenyen, hogy bizonyos frakciókkal játszol...

Gróf Úr 2009.12.30. 21:33:51

@Huntroll: "Baráti játékoknál meg nekem tetszik ez a teljes randomizálás, még úgy is, hogy gyakran a felállításnál hátrányból kezdesz a terep miatt."

Ebben egyetértünk.

Huntroll 2009.12.30. 21:47:50

Apropó, találtam egy remek alternatív figurát Lady J-re:
www.campmor.com/outdoor/gear/Product___80976

Gerik001 2009.12.30. 22:13:16

@Huntroll: Ez saccra a nök állva brunyálását könnyiti meg? :)

Huntroll 2009.12.30. 22:17:35

Definíció szerint igen: This unique device allows women to urinate with a minimum amount of exposure. Designed for situations where restroom facilities are unavailable or unsanitary. Reusable.

Megjegyzem, ha úgy hozza a szükség, sima tölcsérnek is jó :D

Gerik001 2009.12.30. 22:18:26

az aranyzuhatag tiszta forrásbol a legjobb. :D :D

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.12.30. 23:01:20

Valaki azt mondja meg nekem, hogy melyik a leggyengébb csapat az egész játékban, köszi.

Huntroll 2009.12.30. 23:11:18

@tengerSAM: Szerintem olyan nincs. Minden frakcióban vannak easywin, és nehezebben játszható casterek (talán az Arcanist igényel kicsit több taktikát, mint a többi), illetve az outcast mesterek direkt elég bonyolultak/hendikeppel indulnak, ennek ellenére rájuk se mondanám, hogy gyengék, csak meg kell tanulni velük játszani.

Gróf Úr 2009.12.30. 23:18:50

@tengerSAM: Talán Som'er Jones és a Gremlinek... Fene se tudja, olyan, mint a WM/H, mindenki szégyentelen táp :-)

Huntroll 2009.12.30. 23:23:49

@Gróf Úr: Som'erék elég csúnyán trükközős banda, olvastam a fórumokon, hogy miket tudnak, szerintem nem olyan gyengék, csak nem a klasszikus "odamegyek, megölöm" játékstílus kell melléjük.

Gróf Úr 2009.12.30. 23:24:51

@Huntroll: Az lehet. Marcust nem dícsérik tele szájjal, bár mindig hozzáteszik, h amint kijön még legalább egy-két beast, odab*szós lesz...

Huntroll 2009.12.30. 23:27:27

@Gróf Úr: Egyik leggyorsabb sereg a játékban, a legnagyobb rohamtávokkal. Ők sem gyengék azért, egy-két scenarió nagyon fekszik nekik..

Gróf Úr 2009.12.30. 23:28:21

@Huntroll: Szerintem a köménymagos krumplileves egy remek étel :-)

Huntroll 2009.12.30. 23:29:10

@Gróf Úr: Szerintem nem. Pfuj köménymag. De abban megegyezhetünk, hogy Lilith tápos :D

Gróf Úr 2009.12.30. 23:34:36

@Huntroll: Lilith tápos és jó a random baráti játékra :-D Nem kis eredmény két egyező állítás egy napra! :-))) Legyen három: a Malifaux egy hangulatos, remek kis játék.

Huntroll 2009.12.30. 23:40:16

@Gróf Úr: Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy a random terep, küldetés, stb jó random baráti játékra. Lilith-et hozni mocsok dolog, ahogy Perditát is Pandora ellen (ha már itt tartunk, Pandorát hozni is az :D).

Gróf Úr 2009.12.30. 23:45:48

@Huntroll: egyre gondoltunk, csak kimaradt néhány írásjel: Lilith tápos, és jó a random (Körülmény), baráti játékra. Pandorával nincs semmi baj, miért, pályán volt egyáltaán? ;-P

Huntroll 2009.12.30. 23:53:33

"a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz" :P

Jó kis kommentgazdag posztot hoztál össze, ezt csak Sam méltatlanul kicenzúrázott pornográf bejegyzése überelte.

Kanalasgém 2009.12.31. 08:29:35

Ramos bandájáról senkinek sincs véleménye?
Vitrindísz lesz a rendelésemből vagy játszani is tudok-e majd vele? :-)

Gróf Úr 2009.12.31. 08:46:07

@Kanalasgém: Jónak tűnnek. Főleg totemmel (Reactivation, brrrrr...)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.12.31. 09:29:50

Tervezett mára valaki évbúcsúztató meccset?

Mértkellnick? 2009.12.31. 13:25:58

Nézzenek oda, tiszta chat.hu! :) Már csak az a bajom, hogy a felét nem értem a dolgonak, mert nem volt időm átolvasni a szabálykönyvet, illetve a másik problémám, hogy még WM/H-ból is lenne mit beszereznem/tanulnom, erre itt egy újabb hangulatos game, és hiába olcsó, királyi keresetemből egyelőre inkább jacket vennék. :( Szükségem lesz egy szponzorra... vagy pumpáljatok pénzt az irodalomba! :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 14:18:13

@Mértkellnick?: Az a lényeg, hogy Gróf besértődik azon, ha Perditával véletlenül nem autowin egy scenario. ;)

Kanalasgém 2009.12.31. 14:32:09

és 10-12-ezerből már életképes sereget lehet összehozni :-)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 14:48:22

Gyakorlatilag egy durvább heavy jack árából megvan az alapdoboz, ami a legtöbb esetben egyből játszható.

Desrix 2009.12.31. 14:51:20

Jól nyomjátok. :)
Egyébként egyszerű a megoldás: baráti meccsekre nem gond az a random dolog, plusz meg is lehet egyezni, hogy válasszatok, vagy kihagyjátok éppenséggel.
Versenyen meg ki lehet hirdetni előre, hogy melyik kör milyen pályán, szépen előre kidolgozva, aztán cső szevasz, lehet felkészülni. :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 15:22:54

@Desrix: Ja, tiszta Muppet Show.

De a véletlenben pont az a jó, hogy nem lehet felkészülni rá. És senki nem profitál belőle durvábban, mint amikor a kritikus körben felhúzol 4 db 3-ast meg két 5-öst kézbe. Ahogy azt Geistwald is említette volt valahol a 13. és 26. poszt környékén.

Persze mindez metafarting. Ha valaki úgy látja, a Nephilimeket nem lehet leverni áradás vagy hasonló event esetén, akkor szívesen kitesztelem vele.

Gróf Úr 2009.12.31. 15:32:38

@Tartótiszt: azt próbálom abba a bikkfa fejedbe beleplántálni, h verseny esetén valahol az emberek játéktudását kéne összemérni, nem azt, ki mit flippel. Ha ezzel nem értesz egyet boldogan szervezek egyszerű lelkednek megfelelő versenyt: mindenki húz egy pakliból, a legnagyobb nyer, egyenlő esetén újrahúzás. Nagy előnye, hogy gyorsan lebonyolítható és olcsó, valamint pont annyi stratégiai érzéket kíván a győzelem, mint Bog esetén egy repülős listával egy gyalogos lista ellen :-D

És nem, nem ugyanaz, mint egy körig egy rossz kéz; egy rossz kéz kezelhető jó játékkal, pont ettől jó a Malifaux.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 15:58:45

@Gróf Úr: "Nagy előnye, hogy gyorsan lebonyolítható és olcsó, valamint pont annyi stratégiai érzéket kíván a győzelem, mint Bog esetén egy repülős listával egy gyalogos lista ellen :-D"

Proxyzd be, játsszuk le. Ezt mondtam az előbb is, de úgy tűnik, az nem jött át. Egyelőre csak metafartingoltunk mindketten. Szerintem jobb, ha a tábla dönt. Te hozol nefilimeket, én meg a szerencsétlen Ortega családot. Te választhatsz scenariót és eventet. És meglátjuk, lesz-e esélyem.

Tartalak annyira értelmesnek, hogy akkor is le fogod szűrni a megfelelő tanulságot, ha mondjuk kikapok, mert elmérem 0,2 inchcsel, vagy mert nincs a kezemben 6-osnál magasabb lap. :)

"És nem, nem ugyanaz, mint egy körig egy rossz kéz; egy rossz kéz kezelhető jó játékkal, pont ettől jó a Malifaux."

Ha van jó kezem (vagy neked van rosszabb), nem döglik meg Pandora, és nem megy el a játék azonnal.

Huntroll 2009.12.31. 16:03:27

@Gróf Úr: Mert a Warmachine-nél is csak játéktudás kell a győzelemhez, nem? Egy olyan játékot tudok, ahol csak a stratégiai érzék számít, és az a sakk...

Gróf Úr 2009.12.31. 16:06:48

@Tartótiszt: Jó, lejátszuk.

"Ha van jó kezem (vagy neked van rosszabb), nem döglik meg Pandora, és nem megy el a játék azonnal."

Két átlagos kéz (6-7-7-7-7-8) esetén meghalt volna ugyanúgy, és ez nem Pandora hibája, hanem Perdita tápja. Nekem pont az jött le a játékból, h lehet kezelni a rossz kezet; a második körben kiszórtam az extrajó lapjaimat (megérte :-P) és onnantól volt olyan kör, amiben nem volt 8asnál jobb lapom és inkább <7. A játék zsenialitását jelzi, h ez a szitu sokféleképpen kezelhető.

Gróf Úr 2009.12.31. 16:11:32

@Huntroll: a játéktudás sokkal jobban befolyásolja a végeredményt, mint a kockadobás. Nem azért nyer folyton Tartótiszt, Márkó etc. mert annyira jól dobnak, hanem mert előállítják azokat a szitukat, amelyekben az 5+ (4+, /=1+1) is elég.
De most képzelj el egy WM versenyt, mindenkinek van három fecnije, ráírva: 350, 500, 750. Minden meccs előtt húzol egy fecnit az ellenféltől és ő is húz tőled és mindenki annyi pontból játszik, amennyit húzott, annyi ellen, amennyit az ellenfele húzott. Élvezetes lenne?

Huntroll 2009.12.31. 16:15:13

@Gróf Úr: Nem is mondta, hogy nem befolyásolja teljesen a játéktudás a dolgokat. De pl. két hasonló tudású ember meccsét kicsit gáz, hogy a játék elején általában eldönti, hogy milyen tápos kombót tud kiállítani... Lásd még Skarre bomb, Harbinger god mode, Kreoss ellen MkI-es Madrak brick (egyszer hoztam direkt Peti ellen, unalmas és geci dolog volt..).

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 16:18:28

@Gróf Úr: Túldramatizálod. :) WM-ben ugyanúgy megvannak azok a scenariók, terepfelállítások, amik sokkal jobban kedveznek egyik-másik frakciónak.

De ezé' örülök, hogy majd lejátszuk. Akkor meglátod, hogy csupa nehézterep mellett, ha kell, Perdita és Nino a 3. körtől belövöldözhet az ellenfél deploy zónájába. Még akkor is, ha repül az ellenfél. De felőlem játszhatjuk Pandorával is. Neki is megvannak a trükkjei a helyzet kezelésére. Meet you there, brother! :)

Gróf Úr 2009.12.31. 16:19:29

@Huntroll: "De pl. két hasonló tudású ember meccsét kicsit gáz, hogy a játék elején általában eldönti, hogy milyen tápos kombót tud kiállítani"
A WM/H ilyen játék és ilyen a Malifaux is; nem reklámozni akarok, de pl. a Fityfiritty nem ilyen.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 16:20:14

Ja, nem megyünk át az rpg-s fórumra? Lassan közelítjük az ottani hozzászólások felét ebben az egy posztban. :D

Gróf Úr 2009.12.31. 16:21:18

@Tartótiszt: nem lövöldöz be, mert Forested lesz a SpecTerep :-PPPP Kezded kapiskálni, miről beszélek?

Gróf Úr 2009.12.31. 16:22:00

@Tartótiszt: De, igazad van, ez nem kommentvadász posztnak készült :-)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 16:30:36

1 db eventről és 1 db frakcióról beszélsz, amely ellen 1 db frakció szopó. Az imént még szar volt a bog, az árvíz meg a rubble is. Talán az nem akkora probléma, hogy 25 játékból egyszer kijöhet egyszer ez.

DE legyen forested. Perdita igenis belő, és pl. belő Samael is. Meg a többi tereptől is függ a téma, mert a sima tereptárgyakon nem lesz erdő. Lásd domb, mocsár, épület ablakokkal, akármi.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 16:31:06

Akkor az előbbire már ott válaszolj. :)

Gróf Úr 2009.12.31. 16:34:15

@Tartótiszt: átvittem a témát... kár, nem lesz 100 hozzászólás... (tipp: SAM betesz most 15 külön posztba 15 pornólinket :-D)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 16:35:56

@Gróf Úr: Köszi, hogy áttetted. (talán összecsaljuk így is)

Huntroll 2009.12.31. 16:36:25

@Gróf Úr: Tudok én is. Még a blog témájához is illik :D

Huntroll 2009.12.31. 16:39:47

Samet nem tudom überelni. De tényleg egészen témábavágó :D

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.12.31. 16:44:45

@Gróf Úr: "Két átlagos kéz (6-7-7-7-7-8) esetén meghalt volna ugyanúgy, és ez nem Pandora hibája, hanem Perdita tápja."

Nem kekeckedek, de ez nem átlagos kéz, ez egy szar leosztás. Az átlagos azt jelenti, hogy van benne magas és alacsony lap is, összesen adják az átlagot. Ha minden lap egyenként is az átlaghoz tart, az rossz leosztás.

Desrix 2009.12.31. 16:46:12

Annyit még hozzáfűznék, hogy nagyon jó dolog leproxyzni a szitut, de attól az még csak egy meccs lesz. Tudjátok, egy sör nem sör. ;) Szóval tényleg nem okoskodni akarok, de akkor lehetne ezzel kapcsolatban valódi tanulságokat levonni, ha kábé 10 meccs tapasztalatából beszélnétek. Uff.

Hajrá 100 komment! ;)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 16:57:11

@Desrix: Ha életedben először játszol skirmish game-et, akkor igazad van. Azonban egy idő (néhány száz meccs) után nem kell sok ahhoz, hogy levond a megfelelő következtetéseket. Simán kiszűröd a csatából a véletlennek tulajdonítható elhajlásokat.
Ezért is írtam Grófnak, hogy lehet, hogy agyonver, de közben rájön, hogy azért esélyem volt a győzelemre. Vagy akár az ellenkezője.

Gróf Úr 2009.12.31. 17:17:59

@geistwald: Akkor mégdurvább a szitu :-) De alapvetően igazad van. Lehet az átlagos kéz: K-A-9-4-8-3?

Gróf Úr 2009.12.31. 17:18:51

@Desrix: TT jól írja, az ő tapasztalatával tényleg lehet egy mérés is mérés :-D De legalább jó közelítés.

Gróf Úr 2009.12.31. 17:22:11

@Gróf Úr: akarom mondani:
K-A-9-5-8-6

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.12.31. 17:22:54

@Gróf Úr: Meg Gróf Úr tapasztalatával is.

Na, ne kezdjük el egymás...

Gróf Úr 2009.12.31. 17:26:22

@Tartótiszt: Angyi épp most propagálta a BÚÉK posztban, h öltözzünk szexin... Melegedik a helyzet, mi? Globális felmelegedés?

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.12.31. 20:30:28

Beraktam a post címkéi közé, hogy kommentvadász post :P

Gróf Úr 2009.12.31. 21:00:39

@tengerSAM: most már az. Ki lesz a 100dik?

Gróf Úr 2009.12.31. 21:12:12

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek ebből a becses alkalomból! Erőt, egészséget, boldogságot, harmóniát!

Huntroll 2010.01.01. 01:24:12

2010 első kommentje, a trollok még mindig táptalanok :D

Mértkellnick? 2010.01.01. 15:45:17

@Huntroll: Na már csak ez hiányzott! Eddig megálltam, hogy az implicitnek igazából nem nevezhető, puhatolózó troll sirámokra reagáljak, de ez az utóbbi komment már végképp nem maradhat megtorlatlanul, ezért csak annyit üzenek, kolléga: Wrackre fel! :)

És ja, gyertek klubba minél többen, tesztelni akarok, csak írja meg valamelyik illetékes, hogy hol nyomjuk a felújítás alatt.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.01.02. 10:25:59

Mivel egy illetékes sem reagált, ezért szerintem marad a Gólem - már akinek nem derogál a hely. Aprópopó, holnap valaki fog játszani?

Gróf Úr 2010.01.02. 10:33:13

@tengerSAM: a felújítás ideje alatt kézenfekvő a Gólem. Ha sikerül összekaparnom magam, akkor leviszem nektek Nurgle áldását :-) Fityfiritty vagy Málifax a tervem...

Mértkellnick? 2010.01.02. 10:54:04

Ha jön legalább két ember, aki hajlandó WM&H-t is játszani, akkor én is megyek a Gólembe, kettőre.
süti beállítások módosítása