ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

warpwolf heavy warbeast

2007.12.18. 20:15 | Tartótiszt | 6 komment

Címkék: taktika privateer press hordes circle of orboros

Örömmel vegyes tisztelettel kezdek első vendégbejegyzésembe. A feladat adott: bemutatni - a blogot jegyző kolléga helytelen szavajárásával élve - a flower power punk sereget, azaz a Circle csapásmérő egységeit. Jobb az elején tisztázni a rendelkezésemre álló keretet, és azt is, hogy csak ez alapján készül az útmutató. Tehát senki ne kérje számon rajtam a Baldur+Woldwarden+Argus kombót (bizonyára van ilyen is), mivel maradnék a saját seregem lehetőségeinél. Szóval a felállás: Kaya the Wildborne, Pureblood Warpwolf, Warpwolf, Argus, Gorax, Shifting Stones, Wolves of Orboros (6) + UA. Ennyi fér 500 pontba. Később majd lesz más, lesz szebb, még az is lehet, hogy update is. Egyelőre azonban koncentráljunk az Orboros szekta legemblematikusabb figurájára, a Warpwolfra.

Tulajdonságok
A Circle Warpwolf nélkül olyan, mint a Dallas Bobby nélkül - és nem csupán azért, mert mindkettőnek gyapjas sörénye van. A Hordes hormonkezelt vérfarkasa az egyik legsokoldalúbb, legjobban játszható nagydög a játékban. Statisztikáit vizsgálva ugyan ennek az ellenkezőjét is megállapíthatnánk, már ha nem rendelkezne a Controlled Warping képességgel, pedig de. A bemutató szabályaihoz igazodva erről bővebben majd a Speciális rovatban. A lényeg, hogy az alapvetően átlagos fenevad önmagától és körönként is képes teljesen más arcát mutatni, és akkor még nem említettük az alfahím haversrác, vagy éppen Kaya trükkjeit, amelyekkel aztán tényleg kaméleonná változtathatjuk a farkast. (Off: azt tudtátok, hogy a kaméleon remegő, erőszakos mozdulattal kap a fegyvere után?)



Fegyverzet
Vérfarkasék nem spilázzák túl a dolgot, két kezükkel verik agyon a szerencsétlent, aki eléjük kerül. Akinek ez kevés volna, az számíthat egy torokfeltépésre is (amennyiben mindkét alap támadás betalált). Ez amellett, hogy garantáltan leradíroz 1-1 hitboxot minden egyes ágról (branch), még le is dönti a lábáról a delikvenst. Na és ilyenkor jön jól a 4-es fury, hiszen még bőven marad pár pontunk arra, hogy extra támadásokra hergeljük kedvencünket. Nem sok szörnyeteg kóricál, amelyiket ne tenne partvonalon kívülre egy teljes vadságával rászabadított Warpwolf. Nem mellékesen a két kézzel remekül lehet hajigálni is...

A fentiekből kiderül, hogy nem a farkassal fogjuk lőpárbajra hívni a Cygnar Long Gunnereket, de valamit valamiért, ugye.

Speciális
Tudjuk le az egyszerübb dolgokat az elején! A Regeneráció és a Reactive Warping farkasunk túlélési esélyeit növeli. Előbbi egy Fury beáldozásával d3-at gyógyít, utóbbival pedig mi, és nem a kocka határozza meg, hogy melyik ágból vonjuk le a bekapott sebzést. Ha ehhez még hozzávesszük a warlock és a Shifting Stones gyógyító képességét, akkor kapisgálhatjuk, miért nem tanácsos egy "majdnem döglött" Warpwolfot a pályán hagyni.
A lény animusa nem sok szót érdemel. Maga körül gerjeszthet félelemaurát, amire a Hordes/WM egységek 87,35 %-a immunis. Kicsit már használhatóbb a trükk másik velejárója: a command checket bukó ellenséges beastek vadságát eggyel változtathatjuk + és - is. Ez a trükk nagyon esetleges és szituációfüggő, de simán el tudok képzelni olyan helyzetet, ahol akár csatát is nyerhetünk vele.

A már megénekelt Controlled Warping azonban sokkalta egyértelműbb dolog. Minden kör elején (ingyér'!!!) kaphatunk +2 STR-t, +2 mozgást, vagy éppen +2 páncélt. Ez még ugye kombinálható egy közelben lévő Pureblood hasonlóan kellemes speckóival, illetve a Gorax animusával is (Rage). Ellenfél legyen a talpán, aki erre a két lábon járó amőbára megfelelő védekezést talál!



Gyakorlat
Ugyan eddig szinte csupa jó dolgot regisztrálhattunk, de sose feledjük, hogy nem egy páncélban született Skorne agyhalottat irányítunk, tehát ne is így használjuk. A farkas inkább hasonlítható egy kommandósra, aki felbukkan, odasóz, és már ott sincs. Az első és utolsó pontoknál nagy segítséget kaphat Kayától (Cloak of the Mist az odajutáshoz, Spirit Door az eltűnéshez). Ami az odasózást illeti, azt megoldja saját hatáskörben is, főleg turbózott izmokkal. Tehát záródó ajtókra és Warpwolfra vigyázni! Ám ha úgy hozza a helyzet, és látszik, hogy döntő körhöz érkeztünk, küldjük be a levesbe, rakjunk rá mindent, amit tudunk. Lehet, hogy ő is otthagyja majd a fogát, de az biztos, hogy a többieknek már könnyű dolga lesz kivégezni azt a pár figurát, akik nem kerültek a farkas karmai közé.

 Warpwolf Circle of Orboros heavy warbeast
• közelharc 4
• távolsági harc 1
• speciális képesség 5
• rugalmasság 5
• ár/érték arány 5
• figura 4
értékelés 4

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr27268552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.12.19. 08:24:36

Nagyon jó kis bejegyzés (GS-rutin haj!), a kaméleon toposszá emelésének igen örülök.

Veszek is jövőre Menothot, hogy kipurgáljam a világból a hasonló rémségeket, mint ez a farkas.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2007.12.19. 08:25:58

A posztból nem derül ki, de a képeken a szerző saját warpwolfja pózol. Szerintem nagyon fasza lett

limesz 2007.12.19. 10:10:49

@ Geistwald: Ez lett volna a kérdésem, de megelőztél. Nagyon szépen elkészített figurának tűnik. Itt megjegyezném, hogy példát vehetnél a tartótisztedről és befotózhatnád a saját figuráidat, ha már egyszer írsz róluk. Just my two cents, te lusta szar.

@ Tartótiszt: nekem így ebből kicsit overpowerednek tűnik az egység. Az lejött, hogy ez a trademarkos Circle egység, de azért csak van valami ami szanára szopathatja. Persze, az odalopózás, megölés, elmenkülés mindentvivő taktika, de biztosra veszem van olyan, hogy nem jön be. Szóval szerintem kellene egy hátrányok, vagy gyengeségek bekezdés is ami arról szól, hogy mit ne csinálj (igen, tudom, hogy említetted), vagy milyen egységek ellen gyenge, mik tudják megfingatni, stb. Megjegyzem ugyanúgy kellene egy olyan is, hogy mik ellen a leghatékonyabb.
Emellett nagyon tetszett a gyakorlat rész, főleg az, hogy több taktikai lehetőséget is leírtál. Ugyanez igaz persze Geistwaldra is.

@ dZé: Egy ilyen udorító dögöt tényleg élmény lehet leradírozni a pályáról. Valószínűleg hasonló indíttatásból szerveztek anno kereszteshadjáratokat, meg játszottak inkvizítorosat.

tartótiszt 2007.12.19. 15:06:34

Limesz, egy rugóra jár az agyunk. Még mielőtt megnéztem volna a kommenteket, beszéltem Geistwald kollégával pont arról, hogy kellene amolyan sárkány ellen sárkányfű rész is. Úgyhogy lesz, csak még csiszoljuk az ötletet, hogy milyen formában lenne a leghasznosabb.

Burn 2007.12.19. 15:12:04

Pompás cikk. A farkas meg remekül sikerült. Ez lett volna őszinte kritikám. Lesz khadorom és mindent agyonverek. Word.

aqswdefr 2007.12.19. 18:52:27

dZe, engedelmeddel szeretnek ott lenni, amikor a remsegek raus! erkolcsi piedesztaljarol leerveled a kutyust, mondjuk ezzel: www.privateerpress.com/WARMACHINE/gallery/images/protectorate/warcasters/32013_high_reclaimer_blister.jpg
:)

Es kezenfogva elsetaltak a naplementebe.
süti beállítások módosítása