ezt írja a geek

Nincs megjeleníthető elem

boardgame news

Nincs megjeleníthető elem

tengersam wh40k

Nincs megjeleníthető elem

victoria labirintusa

2008.03.24. 21:16 | geistwald | 4 komment

Címkék: figura modellezés táblás játék victoria lamb

Victoria Lambról már volt szó mifelénk, a kedvcsináló szösszenet itt olvasható. A művésznő oldalán most újabb érdekesség jelent meg: nem másról van szó, mint egy saját fejlesztésű és kivitelezésű játékról. Szerintem a Labyrintus névre hallgató izé nagyon jól néz ki, ami nem különösebben meglepő, ha valaki látott már V.L. diorámákat. A bemutatott prototípus szép, precíz munka, friss színekkel és elragadó figurákkal – jó értelemben vett mesekönyv-illusztráció 3D-ben. Nyilván nem lesz olcsó a játék, mert ha elkészül, eleve Ausztráliából kell szállítani. Ennek ellenére akkor is rendelnem kell majd egyet, ha a franc megesz. Ilyen remekműnek minden háztartásban lennie kell, ha másért nem is, akkor azért, hogy legyen valami ízléses dolog a lakásban.

A szabályokat itt lehet elolvasni, de még tesztelik a játékot, úgyhogy csak a hang-of-it jön át a PDF-ből. Nekem így látatlanban tetszik az elképzelés, aztán majd kiderül, milyen is lesz a végleges rendszer. A művészi igénnyel elkészített dobókockák kicsit furcsák, kép alapján senki nem fog meggyőzni, hogy nincsenek zsírozva. De nagyon szépek, úgyhogy nem akkora probléma :)


Íme a játék képe madártávlatból, de a hivatalos oldalon vagy Victoria Lamb CMON-profiljában találhatunk más felvételeket is. Remélem, a közeljövőben elkészül a többi figura, addig csak a Labyrintus rövid ismertetőjével tudok szolgálni, hirtelen fordításban:

A Labyrintus (...) a miniatúra játékok (CMG) kidolgozottságát és látványvilágát kombinálja a táblás játékok egyszerű és szórakoztató menetével. 2-4 résztvevő 30-60 perc alatt végez egy-egy gyorsabb partival. Mindenki egy 4 teremtményből álló csapatot irányít, és megpróbál elsőként átkeveredni a labirintuson. Vigyázat, nem minden az, aminek látszik, a haladást más lények, a labirintus változása, sőt a saját taktikai döntéseink is befolyásolják.

A játék része a 75 elemből álló labirintus, az összesen 16 darab, Victoria Lamb által mintázott 28 mm-es figura, a szabálykönyv és a speciális kockák. A 16 mini adja ki a labirintusban élő 4 frakciót. Az első darabok már elérhetők a Victoria Miniatures választékában.

A bejegyzés trackback címe:

https://geistwald.blog.hu/api/trackback/id/tr56395094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.blogspot.com 2008.03.25. 11:28:09

Ausztrál kapcsolat van ám, ha szépen megkérjük! ;-) Szólni nekem és elboronálom, ha aktuális lesz!

Nyakkendős Gyík 2008.04.02. 12:14:40

Erős flashbackem van a Faun labirintusa c. film kapcsán.

- Frank

tengersam (törölt) 2008.04.07. 11:49:15

Gyanítom, hogy aranyárban lesz kapható a komplett szett, mindenesetre igen tetszetősen néz ki.
süti beállítások módosítása